رۆڵى حکومەتى ئەلکترۆنى لە بنیاتنانى حوکمرانى دروستدا - Mohammed Amin, Peshraw Ali (Journal of University of Human Development, 2016)
ميَذوى مرؤظايةتى بة سةردةم و قؤناغى جيا جيادا تيَثةريوة تا طةيشتؤتة ئةم ئاستةى ئةمرؤمان، ئةمةرؤيةك كة ثةيوةنديةكانى نيَوان دةولَةتةكانى جيهان لةلايةك وة هاولاتيان و دةولَةتةكان لة لايةكى تروة هيَندة خيَرابوة كة دةتوانين لةماوةى ضةند خولةكيَك ، ثةيوةندى بة دورترين شويَنى جيهانةوة بكةيت ، كة هةموو ئةمانةش لة ئةنجامى ثيَشكةوتنى تةكنةلؤجياى ثةيوةندى و زانياريةكانة (ICT). هةموو حكومةتيَك كة دادةمةزريَت ئامانجى سةرةكى خزمةت كردنى كؤمةلَطا و بةرِيَوةبردنى يةتى بة شيَوةيةكى باش، بةلاَم ئةوةى كة دةبيَت رِةضاو بكريَت ليَرةدا ئةوةية كة تةنها بةرِيَوةبردنى كاروبارى خةلَك و ثيَشكةش كردنى خزمةت طوزاريةكان بةس نين بةلَكو دةبيَت ضؤنيةتى ثيَشكةش كردن و بةرِيَوةبردنى خزمةت طوزارى و كاروبارةكانى هاونيشتمانيان بةهةند وةربطيريَت، ئةمةش لة ريَطةى بةكارهيَنانى شيَوازى نويَ لة بةرِيَوة بردنى كاروبارةكان و ثيَشكةش كردنى خزمةت طوزاريةكان . هةر بؤية لة ولاَتانى ثيَشكةوتوى جيهاندا بةطشتى و ولاتانى ئةوروثا و ئةمريكا بة تايبةتى بيرؤكةى حكومةتى ئةلكترؤنى دةركةوت وةك ريَطةيةكى تازة بؤ ئةداى ضالاكيةكانى حكومةت و دام و دةزطاكانى بة شيَوةيةكى خيَرا و كواليتيَكى بةرزتر ، كة هةموو ئةمانةش خؤى لةخؤيدا ريَطة خؤش كةرة بؤ ضون بةرةو حوكمرانى دروست (Good Governance ).